Fotodagboek april 2024

Ik heb lang nagedacht over hoe ik nou op een leuke manier mijn dagboekfotootjes kon delen, maar verder dan de aloude post met foto’s en bijschriften kom ik niet. En onder het mom van ‘ik laat me niet meer door perfectionisme tegenhouden’ ga ik er niet langer over nadenken en het gewoon posten. Dit was april in foto’s! ♡

Begin dit jaar kochten we een huis waar ontzettend veel aan moet gebeuren. Mijn weekenden bestaan dan ook vooral uit klussen. Tot nu toe gaat eigenlijk alles precies volgens plan (bij deze klop ik het even af op het digitale hout…) en volgens mij gaat het heel mooi worden! Het is best lastig om over zoveel verschillende dingen al beslissingen te moeten nemen, maar het lukt me best aardig om het project stap voor stap op te nemen. Bovenal besef ik me dat we ontzettend veel geluk hebben met het feit dat we een huis konden kopen dat ook nog eens aan al onze eisen voldoet. Ik probeer dan ook extra van dit proces te genieten! (en de spierpijn neem ik dan graag op de koop toe).
We hebben al ontzettend veel hulp gekregen van familie en vrienden. Het is natuurlijk superfijn dat mensen willen helpen, maar het blijkt ook gewoon heel leuk om dit met mensen te delen. Zonder al te zoetsappig te willen klinken: we maken ook een heleboel mooie herinneringen. Hierboven zie je twee van onze vrienden die bezig zijn met het neerhalen van een badkamermuur met een sloophamer (en ja, dat was nogal stoffig, haha).
In de lunchpauze even naar de snackbar…
In april werd ik ook weer een jaartje ouder. Ik was jarig op een zonnige zondag en ik vond dat we wel een ochtendje vrij konden nemen van klussen. We gingen wandelen in Groet (vlakbij Schoorl) en het was heerlijk! ’s Middags hebben we toch nog wat op ons gemak geklust, maar ook dat was leuk.
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zusje twee fijne haarproducten: Olaplex No.8 en een fijne haarolie van Nuxe. Door de verbouwing is mijn haar echt in trieste staat; al het stof zorgt ervoor dat het superdroog en pluizig is. En een wekelijkse zwemavond helpt denk ik ook niet. Het voelt vaak alsof ik ongeveer 10 bussen droogshampoo in mijn haar heb geleegd, haha. Ik lig er natuurlijk niet wakker van, maar ben wel even op zoek gegaan naar hoe ik dat nou het best kan aanpakken. Bovenstaande producten lijken goed te werken! Ik zit nu op week twee en mijn haar voelt al iets minder droog aan.
En ik kreeg verjaardagspost van Kim! Zo lief!
Ik ben speciaal even van de fiets gestapt om een foto te maken van de allereerste roze bloesem die ik tegenkwam.
En een van mijn eerste hardlooprondjes van dit jaar was extra fijn vanwege de bloesem. Wie wordt hier nou niet vrolijk van? (Ok, ik lees dat terug en denk: waarschijnlijk mensen met hooikoorts..?).
De tulpen zijn er ook weer!
Met Tara ging ik even uitwaaien op het strand (en ze was dapperder dan ik, want ik sloeg het pootjebaden dit keer over).
Op kantoor vond ik wel een leuk kopje om uit te drinken.
Ik had zin in een echte rom-com, dus besloot Anyone But You te kijken. Het had potentie, maar jeetje, wat bleek dit een domme film te zijn. Ik had goede hoop, maar het was op sommige punten zo ongeloofwaardig en de personages waren soms zó dom, dat ik het achteraf wat zonde van mijn tijd vond. En dat zeg ik niet zo snel, want ik houd wel van slechte films. Maar dit… Nou ja, misschien had ik er gewoon teveel van verwacht. Ik wil Nancy Meyers/Norah Ephron!
Op mijn werkdagen start ik de dag nu meestal met yoga. Ik was geïnspireerd en schreef een stukje over mijn favoriete yogavideos.
Mijn lievelings ♡
Aangezien we nu in een huurhuis zitten, weten we niet wie de volgende bewoners zullen zijn. Voor de zekerheid hebben we daarom wat bomen en planten verhuisd naar onze nieuwe tuin. We zouden het zonde vinden als deze door de nieuwe bewoners eruit werden gehaald (en bovendien wilden we onze fruitbomen sowieso graag meenemen).
Mijn schoonmoeder en ik gingen even met de schep tekeer en vervolgens hebben we ze met de aanhanger naar ons nieuwe adres vervoerd. Nu, een paar weken later, staan de bomen prima en hebben ze zelfs bloesem, dus volgens mij hebben ze het prima naar hun zin.
Van Tara kreeg ik voor mijn verjaardag een setje gelnagels, met een lampje om ze te kunnen aanbrengen. Ik moet zeggen dat ze echt top zijn, want we zijn nu bijna twee weken verder en ze zitten er nog prima op! Al begint het nu wel wat uit te groeien, maar ik denk dat ik ze uiteindelijk wel tot 2,5-3 week weet te rekken.
In de keuken haalden we er een tussenmuur uit (ik schrijf het op alsof het niks is, maar dat was een flinke operatie) en aangezien de loodgieter zou komen, moest deze week ook het keukenblok er aan geloven. Dit is voor.
Nog even, voordat we het keukenblok eruit sloopten, een kopje soep drinken…
En na!
Ook bestelden we afgelopen week onze keuken. We hebben ervoor gekozen om de basis bij Ikea te bestellen en deze dan zelf verder aan te gaan passen. Hieronder zie je het moodboard dat ik maakte. Geen van de afbeeldingen is trouwens hoe we het precies willen, maar er zijn dan elementen die we leuk vinden (of iets lijkt op de indeling van onze keuken).
Je kunt er dus nog niet zoveel aan afzien, maar ik moet eerlijk zeggen dat wij het ook nog niet zo goed weten, haha. Het is best lastig om je van te voren al een voorstelling te doen van hoe het uiteindelijk moet gaan worden. Zeker als je keuken nog in vrij ruwe staat is. Maar we gaan er iets moois van maken! Nu nog wat knopen doorhakken over de badkamer…

Niet op de foto, maar wel gebeurd of gedaan: veel middagdutjes, het eerste avondrondje met-zonder-sjaal, ik heb m’n blog verhuisd en ben weer begonnen met blogjes schrijven (hoi!), de uren die ik doorbreng in boeken, de campagne waar we druk mee bezig zijn op mijn werk, de zwarte prut die er iedere klusdag weer uit mijn neus komt (haha, gatver), mijn wekelijkse zwemuurtje, e-mailen met werklui… Je snapt het. Op naar mei!

Liefs! x

3 reacties op “Fotodagboek april 2024”

  1. Fijn dat je het klussen ook nog een beetje leuk vindt. Wij zijn de derde laatste fase van onze verbouwing ingegaan (houd ik mezelf voor, maar het duurt waarschijnlijk nog langer dan ik hoop – vind dat heel moeilijk in te schatten). En nog een fijne verjaardag! Ik was ook op een zonnige dag in april jarig, maar dan een zaterdag 🙂

  2. Wat een leuk foto dagboek! 😊 En wat leuk om te zien hoe druk jullie bezig zijn jullie met het huis! Wij zijn gelukkig net klaar met klussen, is stiekem toch heel veel werk haha.
    Heel veel succes nog! 🥰

    1. Dankjewel Anne Mare! 🙂 Soms kan ik niet wachten tot we ook klaar zijn, haha. Maar over het algemeen vinden we het gelukkig nog wel leuk. Hoelang zijn jullie bezig geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *