Lijstje met fijne dingen juli ’24

Mijn nieuwste obsessie is het Youtubekanaal “Cracking the Cryptic”. Geen idee waarom het algoritme dit mij voorschotelde, maar het was een schot in de roos. Sindsdien kan ik namelijk niet stoppen met kijken naar de filmpjes waarin Mark weer een bijzondere Sudoku oplost. Het prikkelt mijn brein precies op de juiste manier en oh, wat is het heerlijk als ik helemaal mee kan gaan in zijn analyse en probleemoplossing. Het doet me ergens een beetje denken aan Bob Ross. Ik heb het nog niet hoeven doen, maar ik stel me zo voor dat ik deze filmpjes ook op zou zetten wanneer ik niet kan slapen en mijn arme brein even rust wil geven door het te verleiden met een puzzel. (Ik ben trouwens inmiddels zelf begonnen met het maken van de Sudoku’s – ze hebben een app voor op je telefoon- en het is héél verslavend).

Ben je nog op zoek naar een nieuw ontbijtrecept? I’ve got you covered! Het enige dat je nodig hebt is een blender en een wafelijzer (maar mocht je die laatste niet hebben, dan denk ik dat je er ook wel pannenkoeken van zou kunnen maken). Een wafelijzer is super handig, want het is erg moeilijk om wafels te laten mislukken én je kunt in de tussentijd, terwijl het ijzer z’n werk doet, even je tas inpakken of wat laatste afwas wegwerken. Of gewoon even rustig gaan zitten, natuurlijk. Deze wafels zijn makkelijk, voedzaam en zorgen ervoor dat ik uitkijk naar mijn ontbijt.

Het recept:
Doe 1 banaan, 1 ei, 1/2 cup havermout en een snufje zout in een blender (optioneel: voeg een paar amandelen toe en/of een dadel). Blenden maar en dan kun je het in het wafelijzer gieten. Met dit recept maak ik twee wafels. Voor de topping doe ik er graag een beetje yoghurt over en fruit (of als ik dat niet heb: een beetje jam). Als ik blauwe bessen in de vriezer heb dan roer ik die ook wel eens door het beslag. Je kunt er lekker creatief mee zijn. Het is eigenlijk een vorm van havermout, maar dan zonder de afgrijselijke papperige structuur. Eet smakelijk!

Mijn 8-jarige ik deed een sprongetje bij het zien van dit shirt en voordat ik het wist had ik het afgerekend. Om met de woorden van Marie Kondo te spreken: it Sparks Joy! Ik weet dat ” deinfluencen” helemaal in is en ik wil consumeren ook niet aanmoedigen, maar ik wil je wel graag inspireren om eens iets voor jezelf te doen waarvan je weet dat je er héél erg blij van wordt. In mijn geval was dat het kopen van een Spice Girls shirt.

Substack is op dit moment één van mijn favoriete plekken op het internet. Zoveel interessante mensen delen daar hun ideëen in de vorm van essays en gedichten. Het is een verademing in het land van de short content. Zo las ik er dit stuk over de thought daughter (en vroeg ik me gelijk af of ik niet zo’n figuur ben…), over hoe non-fictie misschien helemaal niet zo leerzaam is als dat we denken en dit fantastische essay van schrijfster Jess Pan, ‘ Sorry I’m Late – I was ruining a man’s day’. Stiekem ben ik ergens wel jaloers op al die slimme mensen en de mooie stukken die ze schrijven. Kom ik aan met mijn lijstjes… haha.

‘ I saw Arwen wearing Black Honey by Clinique, so I bought Black Honey by Clinique’ . (Ik ga ervan uit dat het meerendeel van de lezers hier een millennial is, dus ik hoef de referentie hopelijk niet uit te leggen, maar zowel: klik). Ik las dus ergens dat Arwen in Lord of The Rings deze lipstick droeg en toen dacht ik: die wil ik hebben (plus dat ik nog een cadeaubon moest opmaken). Bij mij heeft het niet helemaal hetzelfde effect (hallo, Liv Tyler is sowieso al prachtig), maar evengoed staat het me prima en vind ik het wel een hele fijne lipstick. Het voelt meer als een lippenbalsem en dekt niet 100%, dus het ziet er vrij natuurlijk uit. Zo zie ik lipsticks het liefst, want ik ben niet zo’n dappere make-upper.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Chappell Roan is super populair aan het worden en terecht!

Liefs x

6 reacties op “Lijstje met fijne dingen juli ’24”

  1. Leuke lijst! Het recept voor de wafel kende ik al, maar ik maakte er inderdaad pannenkoekjes mee.

    1. Dankjewel! Ja, echt een recept is het misschien ook niet te noemen… het is zo simpel. Maar daarom juist wel leuk om te delen! 🙂

  2. Het ontbijtrecept lijkt erg op mijn bananenpannenkoekjes en kan dus zeker ook in de pan in plaats van in het wafelijzer 😀

    1. Mijn pannenkoekjes brandden dus de hele tijd aan… Ik deed blijkbaar toch iets verkeerd. Bij het wafelijzer heb ik dit probleem gelukkig nog niet gehad.

  3. Ik kocht het t-shirt dus ook, dat kon ik gewoon echt met geen mogelijkheid in de winkel laten hangen. En ik durf het bijna niet zeggen maar die Black Honey heb ik ook bekeken, haha. Ik durf alleen geen lipstick dragen dus het was voor mij nog een twijfelgeval.

    1. Haha, great minds think alike! ( en Black Honey is echt meer richting lippenbalsem dan lipstick, zou ik zeggen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *