Plan B

Afgelopen week werkte ik aan een stukje over Sex and The City. Toen postte Sandra toevallig iets over Sex and The City en dacht ik: ok, zij zegt alles wat ik wil zeggen en ze doet het nog veel beter ook. Dus lees vooral even haar post.

In plaats daarvan kom ik hier met wat losse notities.

Vandaag moest ik tussen 12.00 en 15.00 bij ons nieuwe huis op de man van de cv-ketel wachten en na vijf minuten plamuren vond ik het een veel beter idee om lekker in de tuin te zitten met een boek. Ik las verder in Tom Lake van één van mijn favoriete schrijfsters Ann Patchett (thanks Kim!). Een collega vertelde me eerder dat ze het boek wat vond tegenvallen, dus ik ging er met getemperde verwachtingen in, maar ik vind het tot nu toe heel erg goed. Het zit weer vol passages die ik graag nog eens herlees. Dit stukje bijvoorbeeld:

Ik keek het eerste seizoen van Hacks, dat ik ook verrassend goed vond. Hacks gaat over comédienne Deborah Vance, die na heel wat jaren werken moeite heeft om vast te houden aan haar succes, en daarom op aandringen van haar management de hulp aanneemt van Ava, een gecancelde jonge schrijfster. Fijne serie voor als je iets zoekt dat niet meteen een uur per aflevering duurt, maar wel de moeite waard is.

En ik luisterde naar de nieuwe single van Raye. Ik kende haar nog helemaal niet, maar ze kwam voorbij in mijn algoritme, dus waarom niet? Dank, internetgoden!

Vanmiddag gingen ook de eerste boeken op de bus! Ik heb de verpakkingen zelf geknutseld van oude kartonnen dozen van mijn werk (hashtag recyclen is cool), dus er zit aardig wat plakband omheen, maar het is geluk! Uiteindelijk kostte het versturen per pakketje (voor bijna allemaal) meer dan de boeken zelf, maar ach, het is voor een goed doel. Mocht je je afvragen waarom de linkerstapel hoger is dan de rechter met ingepakte boeken (niemand vraagt zich dit af behalve jij Ash, niemand): Kim komt waarschijnlijk haar boeken gezellig zelf ophalen volgende week, plus dat ze nog wat boeken meeneemt voor een andere Belg (hoi Irene!). Yes, zo leuk!

Fijn weekend, allemaal ♡

4 reacties op “Plan B”

  1. Ik vind het heerlijk om ergens met matige verwachtingen aan beginnen. Als een serie of boek helemaal opgehypt wordt, heb ik vaak veel te hoge verwachtingen en kan het alleen nog maar tegenvallen. Maar als ik nul verwachtingen heb, word ik juist vaak verrast en dat maakt een plek/uitje/boek/serie/etc. beter 🙂

    1. Goed punt! Zo had ik het eigenlijk nog niet bekeken, maar je hebt gelijk. Dan is het een aangename verrassing!

  2. Haha, zo grappig dat je even de nood voelt om te verduidelijken waarom de ene stapel groter is dan de andere, maar wel herkenbaar want ik ben ook zo :p
    Dat stukje van SATC is goed (of toch hoe ik het naar relatief slecht Nederlands vertaald begrijp)! Dank voor het delen 🙂

  3. De serie Hacks staat ook op mijn lijstje. Ik heb daar goede dingen over gehoord, en ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *