Dit las ik op vakantie

Een zomervakantie is voor mij niet compleet zonder een stapel boeken. Ik neem er vaak een stuk of vijf tot tien mee (hey, je weet maar nooit in welk boek je zin hebt) en eenmaal op vakantie kan ik het vaak niet laten om er ook nog wat te kopen. Vooral als ik wat juweeltjes in de tweedehands boekhandel vind!

Wat ik wel jammer vind is dat iedere boekenwinkel inmiddels een beetje op elkaar begint te lijken. Ook in het buitenland heb je nu in bijna iedere (grote) boekhandel een YA afdeling, met precies dezelfde boeken. Ergens is het ook wel handig (ik wilde bijvoorbeeld heel graag het tweede deel van de Fourth Wing serie lezen en dat hadden ze dus gewoon), maar soms voelt het weinig inspirerend. Wat vinden jullie? Misschien kom ik gewoon niet in de juiste boekhandels, dat kan natuurlijk ook.

Ik ben trouwens erg laat met deze post, maar hij stond nog in mijn drafts en ik dacht; wie weet vind iemand het boeiend. Ik ben een beetje afwezig de laatste tijd, maar dat komt omdat ik het gewoon erg druk heb en het dan fijner is om in een boek te verdwijnen of Dua Lipa choreo te doen onder de douche, dan achter mijn laptop te kruipen. Leuk dat je (toch nog) meeleest!

Fourth Wing (en Iron Flame) – Rebecca Yarros

Funny Story is een an opposites-attract love story between two jilted lovers. After Daphne’s fiance runs away with his friend Petra, she is desperately broke and in need of a roommate. Her best bet? Another newly single person—aka Petra’s ex, Miles. As expected, witty banter and shenanigans ensue.

– Reader’s Digest (rd.com)

Deze boeken zijn niet voor niets groot op TikTok, want ze zijn best wel verslavend. Het zijn dikke pillen en echte page turners voor liefhebbers van fantasy. Leest lekker weg en er gebeurt ontzettend veel! Je moet blijven opletten, want voor je het weet is een personage van een richel gedonderd of door een draak geroosterd. Ik had nooit gedacht dat pratende draken in een boek me zouden kunnen boeien, maar Rebecca Yarros krijgt het voor elkaar! Geen klassiekers per se, maar ik heb me heerlijk vermaakt.

Funny story – Emily Henry

Funny Story is een an opposites-attract love story between two jilted lovers. After Daphne’s fiance runs away with his friend Petra, she is desperately broke and in need of a roommate. Her best bet? Another newly single person—aka Petra’s ex, Miles. As expected, witty banter and shenanigans ensue.

– Reader’s Digest (rd.com)

Ben je op zoek naar een romcom in boekvorm? Lees dan eens de boeken van Emily Henry! Je weet precies hoe de boeken eindigen en je verstand heb je dus niet nodig. Heerlijk voor op het strand.

The Guest – Emma Cline

A con artist is stranded in Long Island after her rich boyfriend breaks up with her, needing to make ends meet before she crashes his Labor Day party to try and win him back. 

– Goodreads.com

Jaren geleden las ik het boek The Girls van Emma Cline en dat vond ik heel erg goed. Toen ik dit boek zag liggen in de boekhandel leek het me dan ook een veilige aankoop, maar helaas vond ik het erg tegenvallen. Het is goed geschreven en het concept begrijp ik, maar het kon me gewoon totaal niet boeien. Wellicht is dit zo’n boek dat ik over tien jaar nog eens herlees en dat het me dan wel raakt, maar nu deed het me helemaal niets. Wat mij betreft kun je deze overslaan. Neem mijn woord er echter niet voor aan, want ik weet dat anderen lyrisch zijn over dit boek!

Atalanta – Jennifer Saint

From the beloved, bestselling author of Elektra and Ariadne, a reimagining of the myth of Atalanta, a fierce huntress raised by bears and the only woman in the world’s most famous band of heroes, the Argonauts. Full of joy, passion, and adventure, Atalanta is the story of a woman who refuses to be contained. Jennifer Saint places Atalanta in the pantheon of the greatest heroes in Greek mythology, where she belongs.

– Uitgever

Ik ben een sucker voor hervertellingen van Griekse mythes en dit boek vond ik ook weer fan-tas-tisch. Vijf sterren, give this woman the Nobel Peace Price, i want to be burried with this, etc etc.

Next op mijn lijstje: Intermezzo van Sally Rooney (ja, ik ben basic). Heb jij nog een goed boek gelezen, deze zomer? Ik hoor het graag! ♡ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *