Lijstje met fijne dingen (mei ’24)

In mijn oren: Hit me hard and soft – Billie Eilish
Vanochtend had ik een meeting op werk en toen mijn collega mijn kantoor binnenkwam en zag wat voor muziek ik op had staan hebben we eerst zo’n vijf minuten over het nieuwe album van Billie gepraat. Prioriteiten! En ja, ik noem haar nu gewoon Billie, want daar hebben we toch inmiddels wel genoeg aan? Haar nieuwe album is zó goed! We kwamen allebei tot de conclusie dat het onmogelijk was om een favoriet nummer te kiezen, dus dat ga ik dan ook mooi niet doen. Hier staat het album op repeat en ik heb het zelfs gedownload op mijn telefoon, zodat ik er ook naar kan luisteren als ik aan het klussen ben. Heb jij het al geluisterd en zo ja, wat vind jij ervan?

Gelezen: The Bandit Queens van Parini Shroff
Voor mijn verjaardag kreeg ik boekenpost van Kim! Zo lief! In het pakketje zat onder andere The Bandit Queens van Parini Shroff. Het verhaal gaat over een groepje vrouwen in een Indiaas dorp, die besluiten om het heft in eigen handen te nemen wat betreft hun vervelende alcoholische en gewelddadige echtgenoten. Dat klinkt als een zwaar onderwerp en dat is het natuurlijk ook, maar het is met zoveel humor opgeschreven dat je het boek toch met een goed gevoel dichtslaat.

Youtube tip
Negen van de tien keer kijk ik Youtube voor mijn ontspanning, maar soms wil ik wel eens wat leren. De videos van Dami Lee zijn echt altijd de moeite waard en perfect om even je geest te scherpen. Meestal combineert ze architectuur met een vleugje filosofie en film(theorie). Zo ook in dit filmpje, waarin ze kijkt naar hoe architectuur een rol speelt bij het ontwerpen van gevangennissen en het idee van gevangen zitten. Wat mij betreft is haar hele kanaal een dikke tip.

Sticker
Begin deze week schreef ik een stukje met als titel ‘sticker’. Toen ik weer eens in het huis aan het klussen was en naar mijn meetlint keek moest ik daar wel om grinniken. Blijkbaar zat dat woord echt in mijn hoofd. Die week daarvoor had ik namelijk een eigen meetlint gekocht en om het nét iets leuker te maken, plakte ik daar deze sticker op. Daar word je toch direct vrolijk van? Voor mij staat het symbool voor het plezier vinden in de “kleine” dingen in het leven. Zelf kan ik nogal geneigd zijn om te overdenken over grootse levensvragen (goh, nee echt?) en dan helpt het mij juist om even in te zoomen op dit soort kleine dingen. Ik denk dat ik deze week nog meer stickers ga plakken!

Boekenverkoop
In verband met de verhuizing die er dit jaar (hopelijk) aan zit te komen, besloot ik dat het tijd werd om mijn boekenkast op te ruimen. Dat voelde eerst alsof ik mijn kinderen moest verkopen, maar toen ik eenmaal had besloten dat het een inzamelingsactie voor Artsen Zonder Grenzen zou kunnen worden had ik er opeens superveel zin in. Ik zette ze op Instagram voor een klein prijsje en inmiddels zijn er zelfs al aardig wat weg. Zo tof! Ik ben blij dat de boeken een goed thuis krijgen, de kopers hebben iets leuks te lezen voor een vriendelijke prijs en er gaat geld naar een goed doel.

Niet alle boeken zijn trouwens al verkocht, en bovendien vul ik ze af en toe aan, dus mocht je interesse hebben: volg me even op Instagram (heyashleylynn; ik zal je verzoek accepteren) en dan kun je een kijkje nemen. Al het opgehaalde geld (minus de verzendkosten) gaat naar Artsen Zonder Grenzen. Eind juni zal ik het gaan verzamelen en storten. (Inmiddels zitten we op 50 euro.)

Liefs! x

6 reacties op “Lijstje met fijne dingen (mei ’24)”

  1. wat een super fijn lijstje! (en blij je via-via weer te hebben terug gevonden na jaren 🙂 ) #volg

    1. Hoi Saskia, welkom terug en dankjewel voor je reactie! 🙂

  2. <3 voor stickers plakken! 😀 Het nieuwe album van Billie vind ik ook echt goed! Bij mij moet het dan ook gelijk non stop op repeat.

    1. Haha, ja, heerlijk, zo’n album op repeat. Ben benieuwd welke de volgende wordt (en tot die tijd luister ik lekker naar Billie 🙂 )

  3. Wat een mooi idee om je boeken te verkopen voor een goed doel, hopelijk raak je ze allemaal kwijt 🙂

    1. Ja, dat zou top zijn!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *